Norsk tentamen!

Hei, nå sitter jeg og jukser på norsk tentamen.
Det er egentlig ikke lov til å være på internett men..

NEIDA! :P Jeg bare tuller. 

Nå sitter jeg hjemme, og i dag har vi hatt norsk tentamen, hovedmål.

Jeg ble ferdig klokka 11.00 eller noe jeg :) 

Jeg tror alle i klassen min allerede har dratt hjem, eller det kan hende
at det er noen igjen.

I dag skal jeg egentlig ingenting. Jeg skal ikke på danse trening
siden jeg er så forkjøla, og jeg var syk fra skolen i går.

Jeg syns jeg blogger veldig kjedelig nå men..

 Ogaaam-93ynxku_fti_9d87bum1sbawj96v3o2frtuwwr2eaxnt06as_7a5ct9mqgxpsr7ylkffoxmdknngvfuvkoa4am1t1uatpajbtelhby3ux8ap5kzagpj5l_large
weheartit♥

Har du hatt tentamen i dag?


Én kommentar

tiet

12.11.2015 kl.18:10

Bruk av kilder og sitater

En artikkel skal baseres på fakta og konkrete opplysninger. Derfor er det avgjørende at du husker å inndra alle relevante kilder som du har funnet på forberedelsesdagen. Det er nemlig viktig at du kan dokumentere påstandene dine ved å henvise til utsagn, tall og statistikker. Du skal vise lærer og sensor at du har brukt forberedelsesdagen godt og at du har styr på materialet og vet hva du skal bruke det til.

Du skal altså bruke konkrete eksempler fra det materialet du har funnet og bruke dette for å konkretisere emnet for leseren. Du kan bruke eksemplene til å begrunne synspunktene dine og underbygge poengene dine.

Bruk av sitater

Sitater kan bl.a. brukes til å underbygge påstandene dine og momentene du legger frem. Det er også en måte å vise læreren din og sensor at du kan bruke egne kilder. Du kan velge to former for sitater:

Direkte sitat

Indirekte sitat

Direkte sitat

Et direkte sitat er når du bruker de eksakte ordene fra en annen persons utsagn i din egen tekst, for å underbygge eller begrunne noe i artikkelen din. Det kan for eksempel være et bestemt synspunkt som er relevant i forbindelse med emnet. Før sitatet skriver du navnet på personen og hvor han/hun har uttalt dette.

Eksempel:

In the article from Times Magazine from August 2009, Johnson argues that poetry can be just like a good friend, ?When you learn a good poem, you make a good friend.?

Sitatet markeres med anførselstegn: ?? ?. I tillegg kan det kursiveres.

NB! Husk at sitater skal gjengis 100 % korrekt.

Indirekte sitat

Hvis du bruker et indirekte sitat, skal du omskrive det personen har sagt. Husk å skrive at det er denne personens mening du gjengir. Når du bruker et indirekte sitat, skal du ikke bruke anførselstegn.

Eksempel:

Brian Johnson argues that poetry can act the same way as a good friend.

NB! Noen lærere vil gjerne at man bruker fotnoter når man gjengir sitater, statistikk m.m. fra kildene. Dette er ikke et krav, men spør likevel læreren din hva han/hun anbefaler.
Skriv en ny kommentar

Hei og velkommen til bloggen min! Jeg heter Emma og er 19 år. I årene fremover vil jeg være bosatt i Danmark for å studere fashion design. På fritiden elsker jeg å ta bilder, være med venner, lage videoer og ikke minst oppleve nye ting. Jeg bruker canon eos 600d + 50mm 1.4 linse til å ta bilder til bloggen.

hits