spørsmål og svar om livet i Danmark

Hei hei ♥

Jeg har fått noen spørsmål på bloggen og på youtubekanalen min angående livet her i Danmark. Jeg tenker at det er flere som er nysgjerrig på spesielt studiene mine, så derfor har jeg nå skrevet et utfyllende innlegg om generelle ting noen har spurt om. Om dere lurer på noe mer så bare spør i kommentarfeltet så tar jeg det med i ukens spørsmål. 

Hva skal du studere? Jeg studerer fashion design på VIA University College, Teko Design + business. Det vil si at jeg studerer klær, mote og design, og etterhvert så skal vi starte å sy klær, vi kommer nok til å lære mye spennende og vi skal også ha valgfag. Som valgfag kan vi velge å enten ha fag som "strikking, kroppstegning, lær og pels, trykk osv" eller så kan vi velge å dra på studietur til steder som Dubai, New York, Tyrkia, London, København, Vietnam og Milano. Jeg skal gå 2 år/4 semestre på design teknolog nå, og etter det vil jeg ta en bachelor grad.

Hittil har vi hatt prosjekter som handler om teamarbeid og designere, og om en uke skal vi på klassetur og ha masse morsomme aktiviteter som dansing, "gummibåt basket", aner virkelig ikke hva det er, kreative oppgaver, rapellering osv. Jeg skal bo i et hus med flere fra klassen, og de jeg er på gruppe med for aktivitetene er jenter fra de andre klassene som jeg ikke kjenner enda. 

Kan du skrive litt om skolen? Skolen som jeg bare kaller TEKO er utrolig fin, og det går over 1000 studenter der. Både utsiden og innsiden av skolen er bare sååå fin, jeg virkelig elsker denne skolen! Det er flere bygninger og jeg så for meg at jeg kom til å gå meg bort med en gang på skolen siden det er så stort, men det har ikke vært et problem enda og skolen er veldig bra fordelt. På skolen har vi en stor kantine, en egen fredagsbar, masse klasserom, auditorier, masse forskjellige verksteder +++. Det fins steder å jobbe og sitte overalt også, og det er virkelig så behagelig og fint der. Det eneste som er ganske nytt for meg og som er litt rart er at de selger alkohol på skolen i fredagsbaren, der kan altså studenter fra skolen vår og naboskolen henge på fredager fra kl. 12? 

Må dere snakke dansk på skolen? Nei, det må vi ikke. Jeg og Marte, som er den andre norske i klassen, snakker norsk hele tiden men prøver å lære oss dansk så fort som mulig. Lærerne vil selvfølgelig at vi skal bli mer dansk i språk og når vi skriver, men det tar jo selvfølgelig litt tid. Etterhvert vil jeg nok lære meg dansk flytende og da kommer jeg selvfølgelig til å snakke dansk på skolen. Det er bare litt uvant nå i begynnelsen fordi de "ruller" så veldig når de snakker og uttaler ord og bokstaver annerledes enn oss. 

Hvordan er timeplanen din? Vi har egentlig ikke en ordentlig timeplan nå, vi får det kanskje neste semester? Hittil så har vi det bare slik at "den uken skal vi jobbe med det prosjektet", "den andre uken skal vi høre på masse foredrag og få informasjon om klasseturen og valgfagene". Vi har heller ingen lekser eller prøver, og det er ikke som videregående hvor man får fravær for å ikke komme. Her har man eget ansvar for å dukke opp og si ifra om man er syk, og vi må dukke opp for å få med oss alt pensum som vi får på eksamen. 

Bor du alene? Ja, selvfølgelig. Jeg bor i en egen leilighet/hybel midt i Herning Sentrum. Den er 40 kvm og jeg syns jeg har nok med plass! Det er utrolig deilig å bo alene, veldig rolig og jeg kan bestemme over meg selv 100% hele tiden. Men jeg må virkelig innrømme at jeg savner at mamma og pappa lagde maten og at jeg slapp å ta oppvasken for hånd. 

Kan du ha tour av leiligheten? Den har jeg endelig laget nå, så jeg håper dere liker den! Det er selvfølgelig flere ting jeg har lyst på til leiligheten som et bilde på veggen over spisebordet mitt, et teppe og kanskje to stoler til ved bordet mitt. Dere kan hvertfall se appartment touren min her: 

Er det noe mer dere lurer på angående "livet mitt i Danmark"? 

4 kommentarer

Tomine Johanseen

21.09.2014 kl.21:11

Gode svar! Utrolig fin leilighet du har! du er så heldig som bor alene! Jeg bare lengter etter å komme meg ut av huset og bestemme over meg selv!!

btw så er den nye headeren din UTROLIG fin!! hvor redigerer du den??

Ingrid

21.09.2014 kl.21:40

Høres veldig spennende ut :)

Emma

21.09.2014 kl.23:38

Tomine Johanseen: Tusen takk! :D Hehe, det skjønner jeg! Men du burde virkelig nyte dagene hvor du slipper å gjøre alt selv også, er virkelig kjedelig å betale regninger og lage min egen middag hver dag..
Ååå takk! Jeg redigerer alltid alt i photoshop cs6 :D

01.10.2014 kl.18:28

Hva skal du bli etter du er ferdig med skole? :)
Skriv en ny kommentar

Hei og velkommen til bloggen min! Jeg heter Emma og er 19 år. I årene fremover vil jeg være bosatt i Danmark for å studere fashion design. På fritiden elsker jeg å ta bilder, være med venner, lage videoer og ikke minst oppleve nye ting. Jeg bruker canon eos 600d + 50mm 1.4 linse til å ta bilder til bloggen.

hits