spørsmål og svar om livet i Danmark

Hei hei ♥

Jeg har fått noen spørsmål på bloggen og på youtubekanalen min angående livet her i Danmark. Jeg tenker at det er flere som er nysgjerrig på spesielt studiene mine, så derfor har jeg nå skrevet et utfyllende innlegg om generelle ting noen har spurt om. Om dere lurer på noe mer så bare spør i kommentarfeltet så tar jeg det med i ukens spørsmål. 

Hva skal du studere? Jeg studerer fashion design på VIA University College, Teko Design + business. Det vil si at jeg studerer klær, mote og design, og etterhvert så skal vi starte å sy klær, vi kommer nok til å lære mye spennende og vi skal også ha valgfag. Som valgfag kan vi velge å enten ha fag som "strikking, kroppstegning, lær og pels, trykk osv" eller så kan vi velge å dra på studietur til steder som Dubai, New York, Tyrkia, London, København, Vietnam og Milano. Jeg skal gå 2 år/4 semestre på design teknolog nå, og etter det vil jeg ta en bachelor grad.

Hittil har vi hatt prosjekter som handler om teamarbeid og designere, og om en uke skal vi på klassetur og ha masse morsomme aktiviteter som dansing, "gummibåt basket", aner virkelig ikke hva det er, kreative oppgaver, rapellering osv. Jeg skal bo i et hus med flere fra klassen, og de jeg er på gruppe med for aktivitetene er jenter fra de andre klassene som jeg ikke kjenner enda. 

Kan du skrive litt om skolen? Skolen som jeg bare kaller TEKO er utrolig fin, og det går over 1000 studenter der. Både utsiden og innsiden av skolen er bare sååå fin, jeg virkelig elsker denne skolen! Det er flere bygninger og jeg så for meg at jeg kom til å gå meg bort med en gang på skolen siden det er så stort, men det har ikke vært et problem enda og skolen er veldig bra fordelt. På skolen har vi en stor kantine, en egen fredagsbar, masse klasserom, auditorier, masse forskjellige verksteder +++. Det fins steder å jobbe og sitte overalt også, og det er virkelig så behagelig og fint der. Det eneste som er ganske nytt for meg og som er litt rart er at de selger alkohol på skolen i fredagsbaren, der kan altså studenter fra skolen vår og naboskolen henge på fredager fra kl. 12? 

Må dere snakke dansk på skolen? Nei, det må vi ikke. Jeg og Marte, som er den andre norske i klassen, snakker norsk hele tiden men prøver å lære oss dansk så fort som mulig. Lærerne vil selvfølgelig at vi skal bli mer dansk i språk og når vi skriver, men det tar jo selvfølgelig litt tid. Etterhvert vil jeg nok lære meg dansk flytende og da kommer jeg selvfølgelig til å snakke dansk på skolen. Det er bare litt uvant nå i begynnelsen fordi de "ruller" så veldig når de snakker og uttaler ord og bokstaver annerledes enn oss. 

Hvordan er timeplanen din? Vi har egentlig ikke en ordentlig timeplan nå, vi får det kanskje neste semester? Hittil så har vi det bare slik at "den uken skal vi jobbe med det prosjektet", "den andre uken skal vi høre på masse foredrag og få informasjon om klasseturen og valgfagene". Vi har heller ingen lekser eller prøver, og det er ikke som videregående hvor man får fravær for å ikke komme. Her har man eget ansvar for å dukke opp og si ifra om man er syk, og vi må dukke opp for å få med oss alt pensum som vi får på eksamen. 

Bor du alene? Ja, selvfølgelig. Jeg bor i en egen leilighet/hybel midt i Herning Sentrum. Den er 40 kvm og jeg syns jeg har nok med plass! Det er utrolig deilig å bo alene, veldig rolig og jeg kan bestemme over meg selv 100% hele tiden. Men jeg må virkelig innrømme at jeg savner at mamma og pappa lagde maten og at jeg slapp å ta oppvasken for hånd. 

Kan du ha tour av leiligheten? Den har jeg endelig laget nå, så jeg håper dere liker den! Det er selvfølgelig flere ting jeg har lyst på til leiligheten som et bilde på veggen over spisebordet mitt, et teppe og kanskje to stoler til ved bordet mitt. Dere kan hvertfall se appartment touren min her: 

Er det noe mer dere lurer på angående "livet mitt i Danmark"? 

 • ukens spørsmål #32

  Hei hei ♥

  Nå har jeg svart på ukens spørsmål, og denne gangen på video. Kanskje litt morsommere at jeg svarer på video i blant. Om dere har noen flere ønsker om hva jeg skal lage videoer om fremover så legg igjen en kommentar under. Jeg håper dere liker videoen og svarene, husk og still inn på HD♥

  Hva syns dere om videoen? Hva lurer dere på til neste gang? 

 • ukens spørsmål #30

  Hei hei ♥

  I dag la jeg meg ute på solsengen for å lese og sole meg, men tror dere ikke at de stygge skyene dekket sola fem minutter senere... Derfor har jeg bare slappet av inne i dag og lest, og det har vært utrolig behagelig samtidig som dagen har gått veldig fort unna. Nå er det en stund siden jeg har svart på "ukens spørsmål", så her kommer svarene på hva dere har spurt om i det siste. 


  kan jeg få linken til denne hatten? Link til hatten får dere HER. 

  Elsker toppen forresten, hvor er den fra? Den er fra Pull & Bear


  hva heter skriften på headeren din? Den heter Coneria.

  Er du helt naken? Hahaha, jeg får så morsomme spørsmål imellom. Selvfølgelig spradet jeg IKKE naken rundt i nabolaget, jeg hadde på meg klær men tok bare ned stroppene på toppen og bh'en min da jeg tok disse bildene.


  tar du alle bildene selv med selv utløser eller er du med noen? Jeg tar bildene mine for det meste selv, men noen ganger får jeg også mamma eller søsknene mine til å ta bilder av meg.

  Så fine å lyse farger det var på bildene! Har du redigert dem? Jeg redigerer ikke bildene mine så mye, jeg bare gjør de litt skarpere og justerer noen ganger på lyset. Men det er ikke nødvendig om man bare stiller inn kameraet riktig, da blir bildene lyse og fine av seg selv. 

  æ så utrolig fine! er det ikke vanskelig? Hehe, takk! Disse kostymene lagde vi ikke fra bunn da, toppene har jeg fra før av men strutteskjørtene sydde vi. Jeg har jo sydd masse klær på skolen og lært utrolig mye, og det er ofte vanskelig når vi lærer men enklere etter jo mer vi lærer. 


  Hvor kan man kjøpe slik du har i panna? Den var drit kul :-) / Hva har du i panna? Det var kult hvertfall Det heter bindi, og om dere søker på det på ebay så kommer det opp i mange forskjellige varianter. 

  Å så fine solbriller! elsker deeeem. Selges de forsatt på cubus tror du? Det vet jeg ikke, men jeg kjøpte dem rett før russetiden tror jeg så det kan godt hende.


  Når kommer innlegget om "hvordan du tar bilder der du kan kaste på håret og ennå få det til å være fint" som du lovet? Jeg har faktisk laget hele videoen, jeg må bare laste den opp på youtube. Jeg har faktisk mange flere videoblogger enn denne som jeg også skal legge ut. Jeg har fri fra skolen frem til fredag så da har jeg masse tid til å legge ut videoer. Jeg kan jo satse på at denne videoen hvertfall kommer ut i morgen. 

  Hvor har du kjøpt toppen og skjørtet? Toppen er fra Bik Bok og skjørtet er fra H&M.


  Hvilket kamera bruker du egentlig? Og hvilket redigeringsprogram? Jeg bruker canon eos 600d + 50 mm linse 1.4, og jeg bruker photoshop cs6.

  Hvordan fikk du photoshop? Hørte det med som program på en linje du har gått på skolen, har du kjøpt det eller lastet det ned? Begge deler! På skolepcen fikk jeg det gratis fra IT-avdelingen, og på min mac så kan dere skaffe dere photoshop HERFRA. 

  han blonde var veldig kjekk ;) Hva heter han til etternavn ? Hehe, det får være et mysterium! Han er kjæresten til søsteren min, så han er desverre opptatt ;))

  Bra nok svart? Lurer dere på noe mer til neste gang? 

 • ukens spørsmål #29

  Hei hei ♥

  Her kommer svarene på ukens spørsmål, jeg får en del spørsmål på bloggen så jeg syns det er veldig fint å samle alt i et innlegg. Om det er noe generelt dere skulle lure på så kan dere se i kategorien "ukens spørsmål", så kanskje jeg har svart på nettopp det dere lurer på tidligere. Hvis ikke så er det bare å spørre i kommentarfeltet. 


  Hvor har du kjøpt toppen og shortsen? Toppen er fra Pull & Bear og shortsen er fra H&M.

  Hvor redigerer du bildene dine? Jeg redigerer alltid alt i photoshop CS6.

  Kan ikke du lage en video/innlegg om hvordan du tar bilder der du kan kaste på håret og ennå få det til å være fint? :) Vil så gjerne vite det, har prøvd så lenge! Hehe, det kan jeg prøve å få til etter påskeferien! Jeg kan jo lage en video der jeg viser dere hvordan man får til fine póser på bilder. 

  Hvor har du kjøpt koppen hen? Den koppen er faktisk fra nille, og jeg har matchende tallerkner og skåler og de er bare helt super nydelige.   kan du lage en videoder du viser hudpleie produktene du bruker morgen og kveld?
  Jeg bruker egentlig ikke noe hudpleie produkter annet enn at jeg sminker meg og tar bort sminken med sminkeservietter. Om dere er på jakt etter helt ren hud så har jeg ikke noen tips til å få det siden jeg bare er heldig og har det naturlig. 

  Bruker du en annen bildeopplaster siden de er så rågod i kvaliteten? Hva heter den? Nei, jeg bruker bare den vanlige bildeopplasteren til blogsoft. Bildene mine blir bare så bra kvalitet fordi jeg tar bra bilder og redigerer dem bra. 

  Er det du som har tegnet de tegningene? i så fall. WOW Aw, takk! Ja det er jeg som har tegnet de, men de er ikke mine beste tegninger heller, hehe.   Kan du vise hva du kjøpte? Innkjøpet til bursdagsfeiringen min var jo bare mat og alkohol, så jeg tror ikke det er så interessant for bloggen min. 

  Hva heter den første sangen i videoen? Den første sangen i DENNE videoen heter Mmm yeah av Austin Mahone.

  Hvilken klokke bruker du? Jeg bruker en gullklokke fra CMYK. 


  Hva synes du om å gå påbygg? Jeg syns det er veldig greit. Norsk i år er ganske vanskelig og slitsomt i og med at det er 10 timer med norsk i uka. Men siden jeg har en super klasse og den herligste vennegjengen så trives jeg veldig godt. Jeg er også veldig glad for at jeg har scenografi og kostyme som valgfag fordi da får jeg avbrekk i uka, mens de andre i klassen har nesten helt vanlige fag som fysikk, matte og kultur og kommunikasjon, så de får jo ikke helt koblet av som vi gjør når vi får sitte og sy og male. 

  Hvordan er opptaksprøven? Jeg måtte sende med tre tegninger jeg har tegnet tidligere, jeg skulle tegne fire nye antrekk til to inspirasjonsbilder og til slutt skulle jeg ha med en søknad der jeg skrev litt om meg selv. En veldig grei opptaksprøve. 

  Hvor fikk du tak i de brillene? De er fra ebay, det er bare å søke på "round sunglasses" så skal nok noen like komme opp til rundt 30 kr.   Hva syns dere om svarene? Er det noe dere lurer på til neste ukens spørsmål? 

 • Ukens spørsmål #28

  Hei hei ♥

  I hele dag har jeg vært på elevrådsmøte som var utrolig deilig å bare sitte og lytte til masse forskjellige folk. Nå er jeg hjemme og jeg skal se den nyeste Arrow episoden og lage litt smoothie. Det er lenge siden jeg har hatt ukens spørsmål, så her kommer spørsmål fra nesten to måneder tilbake. 

  Hvor kjøpte du toppen / genseren? På H&M.  Hva har du tenk å studere? Jeg søker på TEKO som er en designerskole i Danmark, så jeg håper veldig på at jeg kommer inn der, det er en av mine største drømmer. Om jeg kommer inn så skal jeg studere fashion design. 

  Er dere veldig gode venner? Eller er hun med krøllene wannabe deg? Ettersom hun hermer etter klesstilen din og knyter skjorten rundt livet, sann som du gjorde for ikke så alt for lenge siden? Hahahaha, jeg vet ikke helt hva jeg skal si til dette! Ja, vi er gode venner, men hun er absolutt ingen "wannabe meg". Og det var jo ikke akkurat jeg som oppfant å knyte skjorta rundt livet heller. 

  Er de (bildene) redigert eller er dere sååå pene i virkeligheten begge to? Hehe, aw! Bildene er bare gjort litt skarpere og lysere, men vi har ikke photoshopet oss penere heller. Tusen takk for komplimentet da hvertfall♥

  Husker at du for kjempelenge siden hadde et avstandsforhold med en fyr. Jeg har nå nettopp havnet i et avstandsforhold selv. Hva er dine beste tips for å få det til å funke? Møt hverandre ofte, f. eks 3/4 helger i måneden. Men det er også viktig at begge har tid til vennene sine, så tenk på dette også. Avstandsforhold er jo ikke akkurat det beste i hele verden, men det funket jo (dette var heller ikke grunnen til at vi gjorde det slutt). En veldig fordel med avstandsforhold er at om dere slår opp så slipper dere å "bumpe" borti hverandre i f. eks byen hele tiden.

  Hvor finner du sangene du bruker når du lager video i I movie? Jeg bare tar en rolig sang jeg syns er fin, og så søker jeg på youtube: sang tittel + instrumental. Da vil jeg få opp sangen uten at personen synger, også bruker jeg den melodien. 

  Skikkelig kule bukser! Hvor er de fra? Takk! Det er faktisk tights og ikke bukser, men de er fra Pull & Bear.


  Men eg lurte på om du kunne lage eit gratis design meg litt lyse farger og med sånn side meny, sånne linker som er under headeren til facebook instagram osv ? Det kan jeg sikkert lage en dag jeg har tid. Akkurat nå har jeg masse bestillinger så jeg må bli ferdig med alt det først, og jeg får jo bestillinger hele tiden også (som selvfølgelig er super bra).

  Hva slags tråd er bildene festet på? Fotoveggen min er festet på en helt vanlig, hvit tråd. Noe hemp-ish, jeg tok bare en tråd som ikke skulle være så synlig. 

  Åh, elsker den rutete jakken/skjorten din, hvor er den fra? Takk! Den er fra Bik Bok, men det er lenge siden den ble kjøpt. 

  Gikk du uten bh? Jaa, jeg gikk med korsett. 


  Er han (Benjamin) med i den nye reklamefilmen for grandiosa? han ligner vertfall utrolig mye på en i den reklamen! Hehe, nei det er ikke han. Men jeg skjønner godt hvem du mener, og de ligner faktisk litt. 

  Er den nye oreosjokoladen god? Ja, men også litt skuffende. Jeg syns den minner veldig om kvikk lunsj melkeplaten. 


  Lurte bare på hvor du ser disse seriene?? Tv-serier kan ses på viaplay, laste ned fra piratebay eller bare søk på google om å se det online gratis.

  Har du noen gang vurdert å starte med hair extensions? Haha nei, og jeg vil aldri bruke det heller. Helt ærlig så liker jeg ikke extensions, og om jeg ville hatt langt hår så hadde jeg bare beholdt det langeee håret mitt, men jeg vil faktisk ha det kort. 

  Hvor er brillene fra? De er fra Cubus.  Hva heter fonten i headeren din? Den heter Coneria et eller annet. 

  Kan du legge ut video av moteshowet elns? Ja, det skal jeg faktisk få spurt om på tekstilen. Jeg har ikke hørt noe om videoen media skulle lage, men kanskje jeg kan få den nå snart og kanskje legge den ut? 

  Hvor har du kjøpt kjolene hen ? Vi kjøpte kjolene våre på ebay.  Hva syns dere om svarene? Er det noe dere lurer på til neste gang? 

 • Ukens Spørsmål #21

  Hei hei ♥

  Da skal jeg svare på ukens spørsmål, det er en stund siden sist nå. Hvis det er noe mer dere lurer på, så spør i kommentarfeltet, så svarer jeg ca. neste uke. 

  Kul sekk ! hvor mye kostet den?? Den kostet 249 kr om jeg ikke tar helt feil. 

  Når kjøpte du den? Kan man fortsatt kjøpe den? Jeg kjøpte den rett før sommerferien, og jeg er ganske sikker på at den er utsolgt for lenge siden. 

  Kjempefin video! Hva heter den første sangen? Den første sangen i "Back to school videoen" heter Olly Murs - Right place right time.

  Bor du i fredrikstad? i såfall gikk du på kråkerøy ungdomskole? Ja jeg bor i Fredrikstad, men nei jeg gikk på Gaustad ungdomsskole. Men Gaustad er revet nå, og den nye ungdomsskolen der heter Vestbygda ungdomsskole (for det er navnet på hele området der jeg bor). 

  Kan du vise hvordan du lager sånn i en video? Haha nei det gidder jeg ikke, dessuten så er det ikke så mange som har photoshop som er det programmet jeg bruker. Men hvis dere går inn på L0ve sin blogg så har hun laget en video der hun forklarer hvordan man lager ukeplanen i picmonkey, og det er henne jeg fikk inspirasjonen fra. 


  Hvor går du på skole, emma? :) Jeg går på Glemmen vgs. i Fredrikstad, og i år er mitt siste år der jeg går påbygg. 

  Men kan du blogge litt om House of night seriene og pretty little liars ? Pliiiis :) ?? Hehe, ja sikkert. Hvis du gir meg tips til nøyaktig hva innenfor disse kategoriene jeg kan blogge om, så kan jeg prøve. Hvis du lurer på om jeg vil anbefale bokserien og tv-serien, så gjør jeg absolutt det! 

  Nydlege bilder og btw. hvilke instillinger bruker du ? M -> 1/2000, F1.4, ISO auto. Haha, håper dere forstår, jeg er ikke noe flink til å forklare fotogreier. 

  Kan du legge ut bakgrunnen din? Jeg kan godt legge ut alle bakgrunnene mine, link til full størrelse av bakgrunnene: >1 - 2 - 3 - 4< Den siste headeren er litt mer personlig da, siden jeg har plassert ikoner bak tallene der jeg har planer, men jeg la den ut allikavel, kanskje dere kan få litt inspirasjon fra den istedet. 
  Prisene på den siden så jo veldig bra ut, og du er helt sikker på at det er ekte vare? :) (smartbuyglasses.no) Ja, altså jeg har aldri handlet noe derfra selv, jeg har bare samarbeidet med dem om reklamering. De virker veldig profesjonelle og de er jo nordens største leverandør, så jeg er veldig sikker på at det er ekte vare! 

  Kan du lage header til meg?:) Nå har jeg en slags pause/tar betalt for headere (50kr) for å få litt avbrekk. Så hvis dere absolutt må ha header, så bestill, men det koster penger. Hvis ikke får dere bare vente en stund, jeg tror jeg skal ta det gratis igjen, jeg har ikke funnet ut hva jeg vil gjøre enda. Det er nemlig så sykt mye arbeid, ca. 30 headere å lage i uken... 

  Er Enya og Didrik sammen? Haha, you wish! Jeg syns dem hadde vært veldig søte sammen, men de er nok desverre bare gode venner nå.


  Vet du om hun Sara har en god venninne som heter Elisabeth? Som bor i utlandet nå? Sara (søsteren min) har det ja, men jeg aner ikke om hun bor i utlandet. 

  Hvilket kamera og objektiv bruker du? Jeg bruker canon eos 600d, med den originale linsen (så vidt) og 50 mm 1.4. 

  Skal snart kjøpe meg canon 600d anbefaler du det ? Ja absolutt, det er kjempe bra! I tillegg så har den vriskjerm, som er et stort pluss. 

  Elsker toppen! Hvor er den fra? Det er ikke en topp, men en kjole. Den henger sammen med den svarte delen. Kjolen er fra New Yorker i Frankrike. 


  Hvilken triliogi leser du? Hva heter den? Den nyeste triliogien jeg leste heter: Rubinrød, Safirblå og Smaragdgrønn. Anbefales veldig! Men jeg ble fort ferdig med bøkene, brukte kun noen dager på å lese de ferdig. 

  Lager du design til andre sånn som de ønsker ? :) Ja, hvis man bestiller et design så er det du som bestemmer hvordan det skal bli, eller du kommer hvertfall med alle dine ønsker, også prøver jeg å lage det slik du vil, og designet er ikke ferdig før du er fornøyd. Bestill design ved å sende en mail til: em_cb95@hotmail.com

  Skal du gjøre ferdig headere til de som har bestilt før du tar en pause? Ja, jeg holder på! Men det er litt kjedelig, så ikke tro jeg lager 10 headere om gangen på en dag, haha, det tar litt tid. 

  Dere er så utrolig like! Er dere tvillinger? Nei for 100. gang, Sofia har en annen tvilling. Vi to er bare søstre.


  Hva syns dere om svarene? Er det noe dere lurer på til neste gang? 

 • Les mer i arkivet » Februar 2015 » Januar 2015 » Desember 2014

  Hei og velkommen til bloggen min! Jeg heter Emma og er 19 år. I årene fremover vil jeg være bosatt i Danmark for å studere fashion design. På fritiden elsker jeg å ta bilder, være med venner, lage videoer og ikke minst oppleve nye ting. Jeg bruker canon eos 600d + 50mm 1.4 linse til å ta bilder til bloggen.

  instagram
  annonse
  hits